ארוחת ערב מהירה ומפנקת – 3 מתכונים שכולנו אוהבים
בין אם אתם הורים עסוקים, סטודנטים שצריכים למצוא פתרונות יעילים בזמן קצר או פשוט מי שצריכים להתמודד עם עומס משמעותי לאורך זמן, הרי שאין מי שלא ישמח לקבל כמה מתכונים פשוטים לארוחות ערב שיכולות להתאים לכולם
בין אם אתם הורים עסוקים, סטודנטים שצריכים למצוא פתרונות יעילים בזמן קצר או פשוט מי שצריכים להתמודד עם עומס משמעותי לאורך זמן, הרי שאין מי שלא ישמח לקבל כמה מתכונים פשוטים לארוחות ערב שיכולות להתאים לכולם. אז נכון, נדמה הרבה פעמים כאילו ארוחת ערב מסתיימת בחביתה, גבינה ואיזה ירק. אבל תאמינו לנו, יש לנו כמה רעיונות שיצליחו להוציא גם אתכם מהקופסא. אז אם אתם רוצים כבר לעבור לארוחות ערב טעימות ומושקעות, אם אתם רוצים ליהנות מתהליך ההכנה ובעיקר מהטעם, המתכונים שלנו כאן כדי לסדר אתכם אחת ולתמיד. אז בואו נצא לדרך.
מתכון ראשון עבור ארוחת ערב, ברד פודינג מלוח
אז אפשר לקחת את הלחם שנשאר מאתמול ולזרוק אותו, אבל אנחנו דווקא בעד להכין את המאפה הזה, ההוא שיגנוב את ההצגה והילדים לא יפסיקו לאכול. אגב, המאפה הזה זו הדרך הטובה ביותר לתת לילדים לאכול ירקות, בלי לשמוע התנגדות נחרצת מצידם. אז מה אנחנו צריכים? כמה דברים פשוטים עבור מאפה מושלם, נימוח, מלא גבינה וכזה שמשתמש בכל מה שאנחנו לא רוצים לזרוק לפח:
מצרכים:
- כיכר לחם שנשארה מאתמול או כמה פרוסות עבו שנותרו מיום קודם
- חבילה של שמנת לבישול
- 200 גרם פרמזן מגורד
- 100 גרם פטה עיזים חתוכה לקוביות ( אפשר לוותר אם הילדים לא אוהבים)
- 200 גרם תרד שטוף וחתוך
- כרישה חתוכה דק לעיגולים
- מעט לימון
- מעט חמאה
- שתי ביצים
אופן הכנה:
קודם כל לוקחים את הביצים ושוברים אותן לקערה, מוסיפים את השמנת לבישול ומתבילים את הלחם החתוך לקוביות בתוך התערובת הזו. נותנים לה משהו כמו חצי שעה לעמוד בצד, כך הלחם סופג את הטעמים של השמנת. אפשר לטפל במעט מלח ופלפל, לפי הטעם. אפשר להוסיף קצת אורגנו או בזיליקום יבש אם אוהבים. במקביל לוקחים קצת חמאה וממיסים על מחבת, שמים במחבת את התרד ונותנים לו להצטמצם, סוחטים מעט לימון ומוסיפים את הכרישה הקצוצה. תנו לירקות משהו כמו עשר דקות עד רבע שעה לעבור עיבוד ראשוני. אתם תראו איך המסה של העלים הולכת ומצטמצמת ברגע. עכשיו, למלאכת ההרכבה. ניקח תבנית, נרפד בנייר אפיה משומן בשמן זית. נחמם תנור בנתיים ל180 מעלות. בקערה נערבב את הירקות עם הלחם המושרה ניקח חצי מגבינת העיזים וחצי מהכמות של הפרמזן ונניח בקערה גם כן. אחרי ערבוב ניצוק את התערובת הזו בתבנית. נפזר גבינת עיזים ופרמזן מלמעלה ונכניס לתנור לחצי שעה, עד שהתוך של המאפה עשוי היטב ועד שהחלק העליון יהפוך מוזהב ויפה מלמעלה. הוציאו את המאפה ויש לכם ארוחת ערב נהדרת, עם כל מה שצריך בשביל שהילדים יטרפו אותה עד תום.
סלט מיוחד וטעים במיוחד
לפעמים ,כדי לשדרג ארוחת ערב, אנחנו פשוט צריכים סלט טוב. גם כאן אנחנו נשתמש בלחם מאתמול. אבל לא רק. אנחנו ניקח ירקות ונניח בתנור, נוסיף להם עלים ירוקים ונקנח ברוטב מושלם. קרקרים ליד או לחמניה טריה עם גבינה ואתם מסודרים. כך מכינים את המנה.
מצרכים:
לבבות חסה שטופים
בטטה אחת קלופה וחתוכה לקוביות
גמבה אחת חתוכה לקוביות
כרישה חתוכה לעיגולים
חצי בצל סגול חתוך לעיגולים
מלפפון חתוך לקוביות
שתי כפות חרדל
שלוש כפות סילאן
שלוש כפות שמן זית
מעט לימון
מלח ופלפל
אופן הכנה:
מחממים את התנור ומכניסים על תבנית ונייר אפיה, את הבטטה, הכרישה והפלפלים לקליה. תנו זמן לירקות בתנור, עד שאלו משחימים יפה. ניקח את המלפפון, החסה והבצל ונכניס לקערה, אחרי שאלו שטופים וחתוכים. נוסיף את הירקות האפויים ונתבל את הסלט ברוטב המורכב מסילאן, חרדל, שמן זית, לימון ומעט מלח ופלפל לפי הטעם. כאמור, לחם בצד ואתם מסודרים.
פיצה פיתה כי יש קלאסיקות שנשארות לנצח
כמובן, אם אנחנו מדברים על ארוחת ערב וכזו שאפשר להכין עם הילדים, אין על הקלאסיקה המצויינת הזו. כל שאתם צריכים זה פיתה חתוכה לשני עיגולים. מעט רסק עגבניות. אותו תתבלו בשום, שמן זית, מלח, לפי הטעם. גבינה צהובה או פרמזן ואיזה תוספות שתרצו. ( אגב, אתם יכולים גם להכין בצק שמרים אם תעדיפו, זו אופציה לא רעה בכלל והיא לא לוקחת כל כך הרבה זמן)עכשיו פשוט חממו את התנור, הניחו את הרוטב, עליו את הגבינה והתוספות. אפו את אותה פיצה פיתה בתנור על 180 מעלות עד שהתחתית הופכת פריכה והחלק העליון נצבע זהוב. קצת ירקות חתוכים בצד ויש לכם ארוחת ערב נהדרת בכמה דקות.
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |