חיפוש

 

 
לדף הבית >>     מור מרים ליברמן רפואת תדרים >>

מה בין גלייפוסט, בלוטת האצטרובל ורפואת תדרים

 

 הכותבת הינה מור מרים ליברמן, מומחית לשילוב בין תדרים ותודעה  נטורופתית כ-18 שנה, מאזור חיפה. המאמר הקרוב יחולק ל-4 מאמרים בהם אכתוב וארחיב על 4 הבעיות העיקריות של בלוטת האצטרובל וזאת במטרה שתוכלו להכיר בהן, לדעת להימנע ולהתרחק ולשפר את איכות חייכם. להמשך קריאה - כנסו...

 

זה כבר לא סוד שלתאגידים יש אנטרס מובהק לשליטה. הם עושים זאת בעיקר דרך ניתוק אנשים מהקשר עם ה"אני העליון" שלהם, הרחקתם מעולם הרוח, מהיעוד והחזון הנשמתי שלהם. והם הבינו שכדי לעשות זאת בצורה מושכלת ומדויקת- יש צורך קודם כל להרוס את בלוטת האצטרובל.

למה דווקא אותה? -כי בלוטת האצטרובל היא החלק הכי רגיש של המערכת העצבים המרכזית שלנו!
מרכז החשיבה והמהות שלנו, ומבחינה תודעתית היא המרכז האנרגטי הקשור לחזון וליעוד הנשמתי.
הבעיה העיקרית איתה- שהיא מאוד מאוד מאוד רגישה ל-4 דברים- אלומיניום, גלייפוסט, פלואוריד ו- WIFI.

והבעיה הגדולה יותר היא שדווקא המדינה שלנו וארה"ב, הינן 2 המדינות שהכי הרבה דחפו בעולם את כל ארבעת הדברים האלה ב-60 שנה האחרונות על כל תושב ותושב שחי בהן באמצעות פלואוריד במי השתיה, אלומיניום באויר ובמטבח, גלייפוסט במזון ואז להפעיל WIFI בתדרים המדויקים כדי להזיק לאצטרובלים שלנו.

מתוך המחקר המעמיק שעשיתי בשנים האחרונות על בלוטת האצטרובל (ברמה החומרית, נפשית ואנרגטית) הכנתי את הקורס הדיגיטלי המקיף ביותר בעולם על בלוטת האצטרובל- מהי ומה חשיבותה ותפקידה, כל מה שהורס ומסייד אותה ומנוון את המוח שלנו עד לכדי אלצהיימר, דימנציה ועוד תחלואות הנובעות מכך ומצד שני מה מרפא אותה, מה מתקן אותה, מה מונע מחלות אלו- מניעה וריפוי ברמה הכימית, תודעתית, תדרית, אימונים מנטליים, נשימות וכל מה שידוע היום על ריפוי בלוטת האצטרובל.

 

המאמר הקרוב יחולק ל-4 מאמרים בהם אכתוב וארחיב על 4 הבעיות העיקריות של בלוטת האצטרובל וזאת במטרה שתוכלו להכיר בהן, לדעת להימנע ולהתרחק ולשפר את איכות חייכם.

במאמר הנוכחי אתחיל להסביר על גלייפוסט- הכימיקל שמטלטל את עולם החקלאות והבריאות- סכנות, השפעות ודרכים להפחתת החשיפה.

למה דווקא עליו? כי אם יש לכם סימפטומים וחוסר נעימות במערכת העיכול, כמו השמנה, ובעיות של הסינדרום המטאבולי היוצר כ"כ הרבה מחלות כמו- סכרת, כולסטרול והיצרות כלי דם, מחלות לב ול"ד, סרטן, בעיות פריון, דכאון ודכדוך, ומחלות של בלוטת האצטרובל- אוטיזם, אלצהיימר או דימנציה רב הסיכויים שחשיפה מתמדת לגלייפוסט- היא זו התורמת למצבכם.

וגם בגלל כתבה מגלובס המציינת כי- "ישראל נחשבת לצרכנית כבדה מאוד של חומרי הדברה, וכ-25% הם קוטלי עשבים - בשימוש חקלאי ועירוני. הנפוץ שבהם הוא הגליפוסט. הרשויות המקומיות משתמשות בחומרי הדברה כדי להתמודד עם עשבים, שמהווים בעיקר בעיה אסתטית. הריסוס מתבצע מספר פעמים בשנה בגינות ציבוריות, במדרכות, בשבילים וכן בפארקים העירוניים. לפי ארגון ‘אדם טבע ודין’, ישראל נמצאת מאחור בהגנה על הציבור מפני חשיפה לחומרי הדברה במקומות אלו. דו"ח הארגון קובע כי בשעה שבישראל אין תוכנית לאומית להפחתת הריסוס, הנושא נופל בין הכיסאות, ואין משרד ממשלתי שלוקח עליו אחריות באופן מלא."

 

מה זה בכלל גלייפוסט ולמה כ"כ חשוב להכירו?

גלייפוסט (Glyphosate) הוא חומר פעיל הנמצא בקוטלי עשבים, הידוע ביותר תחת המותג המסחרי "ראונדאפ" (Roundup) של חברת מונסנטו, שכיום שייכת לתאגיד באייר (Bayer).
הוא פותח לראשונה בשנות ה-70, עם פיתוח זנים מהונדסים גנטית העמידים לגלייפוסט, כמו תירס, סויה וכותנה, הפך החומר למרכיב מרכזי בתעשיית החקלאות. זנים אלו מאפשרים לחקלאים לרסס גלייפוסט ללא חשש שהגידולים עצמם ייפגעו. 
פעולתו העיקרית היא שיבוש של תהליך אנזימטי בצמחים שנקרא מסלול ה shikimate. בדרך זו הגלייפוסט משבש את תהליכי הפוטוסינטזה בצמחים, ובכך גורם להם להתייבש, לקמול ולמות.
הוא נועד במקור לשימוש חקלאי, אך נפוץ כיום יותר ויותר גם במרחבים עירוניים ובגינות פרטיות. 

זהו חומר עמיד יחסית ולוקח לו זמן רב להתפרק. על כן הוא מצטבר בקרקע ובמקורות המים
סקר [1] שנעשה ע"י   USGS, ארגון אמריקאי המבצע סקרים גיאולוגיים של המים והקרקעות, מצא שבכל מייל רבוע של קרקע חקלאית יש משקע עודף של בין 2 עד 2.5 טון של גלייפוסט.

הגלייפוסט משמש כיום ביותר מ-140 מדינות, והוא נמצא באלפי מוצרים חקלאיים ומוצרי צריכה. עם זאת, בשנים האחרונות התעוררו דאגות משמעותיות לגבי השפעותיו על הבריאות והסביבה, מה שהוביל לדיונים נרחבים על בטיחותו. כאן בישראל מאמצים של ארגון "אדם טבע ודין" לאסור או להגביל את השימוש בגליפוסייט כפי שנעשה בחלק ממדינות אירופה, עדיין לא צלחו.

החוקרת דר’ נאנסי סוונסון [2], בין הראשונות לחקור את נושא הגלייפוסט, ערכה מחקרים אפידמולוגיים המשווים בין העלייה באחוז הגידולים המהונדסים גנטית והעלייה בקיימות מחלות דגנרטיביות שונות כמו מחלות דלקתיות של המעיים, אוטיזם, לחץ דם, סכרת, השמנה, אי ספיקת כליות ועוד. המחקרים הראו קורלציה של 90-95%

ספר מומלץ בנושא הוא ספרה של קייט בירץ’ שיצא במרץ 2019, הספר נקרא: Glyphosate Free: An Essay on Functional Nutrition and the Homeopathic Clearing of Glyphosate Toxicity

הספר מסביר מהו גלייפוסט, כיצד הוא פועל לשבש את תהליכי החיים בצמחים וביצורים חד תאיים, כיצד פעולה זו גורמת לפגיעה בבריאות שלנו ומה התסמינים שמופיעים באוכלוסיה, בטבע ובסביבה. וכמובן לבסוף דרכים לנקות את הגוף מהרעלן הזה.

 

איך הוא משפיע על הבריאות:

למרות הטענה הרווחת מצד יצרני הגלייפוסט כי הוא בטוח לשימוש, מחקרים עצמאיים רבים הצביעו על קשר בין חשיפה לגלייפוסט לבין פגיעות בריאותיות חמורות. בין הנזקים הבולטים ניתן למנות:

  1. סיכון לסרטן-
    בשנת 2015 סיווג ארגון הבריאות העולמי (WHO) את הגלייפוסט כ"כנראה מסרטן לבני אדם".
    אולם בבדיקה חוזרת שנערכה בנובמבר 2015 על ידי האיחוד האירופי, נטען כי נמצאו ליקויים באופן ביצוע הבדיקות והם הכריזו אחרי בדיקות מטעמם כי מדובר בחומר שאינו רעיל ואינו מסרטן.
    ב-10 באוגוסט 2018 פסק חבר מושבעים בארצות הברית על חברת מונסנטו תשלום פיצויים בסכום של 289 מיליון דולר לדייוויד ג’ונסון שהשתמש בקוטל עשבים מבוסס גלייפוסט וחלה בסרטן לימפומה שאינה הודג’קין. ובפברואר 2019 מחקר חדש שנערך באוניברסיטת וושינגטון מצא כי השימוש בגלייפוסט מעלה את הסיכון לכמה סוגי סרטן ביותר מ-40%!!!
  2. פגיעה במערכת העיכול ובמטאבוליזם ובכך משפיע על יתר מערכות הגוף, כולל תפקוד המח-
    א. גלייפוסט פועל כמסלק מינרלים הטעונים חיובית (Chelator)- הוא נקשר למינרלים כמו סידן, מגנזיום, אשלגן, אבץ, נחושת ומנגן, והופך אותם לבלתי זמינים לגוף. מחסור במינרלים אלו עשוי לשבש עשרות תהליכים אנזימטיים ולהוביל לבעיות כמו דיכאון, מחלות נוירולוגיות, מחלות לב וכליות, ואף לפגיעה בתפקוד המוח.
    התפקוד התקין של המוח תלוי בזמינות של מינרלים אלה הדרושים לתהליכים האנזימתיים שמייצרים ומפרקים את הנוירוטרנסמיטורים. לדוגמה, האנזים שמפרק גלוטמייט דורש מגנזיום, מנגן או ברזל. בהיעדר כמות מספיקה של מינרלים אלו, הגלוטמייט מצטבר במוח וגורם להיפראקטיביות.
    גלייפוסט גורם למחסור בחומצת האמינו טריפטופאן שממנה מיוצר הסרוטונין. סרוטונין הוא נוירוטרנסמיטור שקשור לתחושה של שמחת חיים. מחסור בסרוטונין יכול לגרום לדיכאון, חרדה, OCD, רגישות יתר לכאב ועצירות.
    ב. גלייפוסט הוא חומר אנטי-ביוטי ובכך משפיע על המיקרוביום ומשבש את האיזון העדין של מארג החיידקים שבמעיים. הוא גם משבש את התהליך האנזימטי שנקרא- מסלול ה shikimate שבו מיוצר אנזים בשם EPSPS. - אנזים זה חיוני עבור זנים של חיידקים טובים במעיים לייצור של פולייט= ויטמין B9 ויצור חומצות האמינו החיוניות טריפטופאן, פנילאלינין וטירוזין.
    לעומת זאת לחיידקי מעיים פתוגננים יש מסלול אנזימתי חלופי והם מסתדרים מצוין בסביבה שיש בה גלייפוסט. התוצאה היא הפרה של האיזון של חיידקי המעיים לטובת הפתוגנים.
    כל זה פוגע בחיידקים טובים בעיקר ממשפחת ה’ביפידובקטריה’ ובמקביל מקדם חיידקים פתוגניים כגון ’קלוסטרידיום דיפיסיל’, ’פסאודומונאס’, ’סלמונלה’ ו-’אי-קולי’ וגם קנדידה! השיבוש הזה מוביל לבעיות עיכול כגון נפיחות, גזים, בעיות ספיגה, עצירות או שלשולים, מעי דליף, ואף לרגישויות למזון כמו גלוטן וירידה בתפוקת מיצי המרה.
    ג. עוד בעיה הנוצרת משיבוש המיקרוביום היא שחיידקי המעיים הטובים המייצרים עבורנו את הויטמין B9 שנקרא פולייט, הוא המקור למה שאנו מנסים להשיג בתוספי התזונה כחומצה פולית, שהינו ויטמין סינטטי אשר פחות זמין לגוף. פולייט חיוני למוח ולייצור של נוירוטרנסמיטורים, חומרים שמופקים על ידי תאי העצב וקובעים איך נחשוב ואיך נרגיש וגלייפוסט מונע את היווצרותו בגוף.
    ד. הגלייפוסט משפיע ישירות על הסינדרום המטאבולי. כיום ידוע ממחקרים כי הסינדרום המטאבולי יוצר סיכון מוגבר למחלות כרוניות כמו סוכרת, כולסטרול, ל"ד, וסרטן.
  3. הפרעות הורמונליות-
    המערכת ההורמונאלית מבוססת על ייצור של הורמונים, וההשפעה של ההורמונים דרך הקולטנים שנמצאים בתאי המטרה. גם ההורמונים וגם הקולטנים בנויים מחלבונים.
    הגלייפוסט, כפי שכבר הבנו, משפיע על הייצור של החלבונים הללו ע"י פגיעה בחומרי הגלם וגרימת מחסור במינרלים הדרושים לבנייתם.
    לדוגמה, החלבון שמהווה חומר גלם ליצירה של הורמוני בלוטת התריס, האחראית על המטבוליזם בגוף, הוא טירוזין. חלק מהתצרוכת היומית שלנו של חלבון זה מייוצר ע"י חיידקים טובים במעיים, וכמו שראינו אלה נפגעים מהגלייפוסט.
    שיבושים הורמונאליים שנצפו במחקרים כוללים פגיעה בפעילות בלוטת התריס, פגיעה בהורמוני יותרת הכליה ופגיעה בהורמוני המין שעלולה להוביל מצד אחד לבעיות פוריות ומצד שני להתפתחות של סרטן השד.
  4. השפעה על ילדים ונשים בהיריון-
    נשים בהיריון וילדים צעירים הם אוכלוסיות פגיעות במיוחד. חשיפה לגליפוסייט נקשרה למומים מולדים, בעיות התפתחותיות וירידה בתפקוד המוחי בילדים וגם בחיות.
    הגלייפוסט פוגע בסינתזה של סולפט ובהובלה שלו בגוף וכך פוגע ביצירת האנטי אוקסידנט הראשי של הגוף, גלוטטיון. לפי סטפני סנף יש לכך קשר הדוק לאוטיזם.
  5. שיבוש יצירת ופעילות חלבונים ואנזימים בגוף + שיבוש בתפקודי כבד
    גלייפוסט דומה במבנהו הכימי לחומצת האמינו גליצין הנפוצה והחיונית למגוון תהליכי חיים, מה שמאפשר לו להחליף אותה בתהליכי יצירת ובניית חלבונים בגוף. גלייפוסט הוא למעשה גליצין בתוספת מולקולה של פוספט.
    כתוצאה מכך, החלבונים שנוצרים פגומים ואינם מתפקדים כראוי.
    לחלבונים בגופנו תפקידים רבים. האנזימים למשל, אשר אחראיים על כל תהליכי החיים בגוף עשויים חלבון. גלייפוסט פוגע ביצירה של אנזימי העיכול פפסין, ליפאז, טריפסין, דיאמין אוקסידז ואמין אוקסידז. אנזימים אלה נדרשים לעיכול של חלבונים, שומנים ופחמימות.
    גלייפוסט פוגע גם בפעילות החומצה האמינית החשובה מתיונין ובאנזימים נוספים כמו ציטוכרום P450 בכבד הדרושים ליצירה של אנזימי כבד ומכאן פגיעתו ביצירת חומצת מרה, אקטיבציה של ויטמין D ופינוי הרעלים. זו הסיבה שגלייפוסט מקושר גם לכבד שומני.
    הגליצין חיוני ביצירה של החלבון קולגן שהוא מרכיב עיקרי ברקמות העצם, השרירים, רקמות חיבור והעור. כאשר הגלייפוסט מחליף את הגליצין ביצירת חלבון זה התוצאה היא חולשה של הגידים והרצועות, שיער וציפורניים שבירים ונטיית יתר להצטלקות.

 

השפעה מצטברת על הסביבה

  1. זיהום קרקע ומים- הגלייפוסט נחשב לעמיד יחסית, והוא יכול להישאר בקרקע ובמקורות המים לאורך זמן. מחקרים הראו רמות גבוהות של גלייפוסט במי תהום ובנהרות באזורים חקלאיים.
  2. פגיעה במגוון הביולוגי- השימוש הנרחב בגלייפוסט פוגע בצמחים שאינם גידולים ובעלי חיים התלויים בהם. לדוגמה, ההשפעה השלילית על פרפר המלכות (Monarch butterfly), שתלוי בצמח החלב (Milkweed), שנכחד בהדרגה כתוצאה משימוש בגלייפוסט.
  3. התפתחות עשבים עמידים- השימוש המוגבר בקוטלי עשבים מבוססי גלייפוסט הוביל להופעתם של עשבים שוטים עמידים, המחייבים שימוש בכימיקלים חזקים יותר, מה שמעצים את הבעיה.

 

כיצד חשיפה מתרחשת בחיי היום-יום?

הגלייפוסט במחקרים ובדיקות מעבדה נמצא לא רק בשדות חקלאיים אלא גם במקומות מפתיעים: 

- במזון- הוא התגלה במיוחד בדגנים וקטניות שעברו ריסוס לפני הקציר, כמו- חיטה, שיבולת שועל, עדשים וחומוס, תירס, סויה וקנולה וכן בכותנה, סלק סוכר ואלפלפה (שמשמשת מזון לתעשיית הבקר).- כל אלה עלולים להכיל רמות מדאיגות של גלייפוסט. 
לכן הוא נמצא בכל המזונות האלה, הטריים והמעובדים- שמנים, פסטות, מאפים, דגני בוקר, ממרחים, פופקורן וחטיפים, והיד עוד ענפה.

גם במוצרי מזון מן החי, כמו בשר ומוצרי חלב, מצאו כמויות לא מבוטלות של גלייפוסט בשל השימוש בגידולים מרוססים כמזון לבעלי החיים. 

- מי שתייה- גלייפוסט חודר למי תהום ולמקורות מים, ולכן במקומות מסוימים גם אובחן ונמצא במי השתייה בברזים.

- גינות ציבוריות וביתיות- העוסקים בגינון במרחבים הציבוריים מטעם המועצות והעיריות, בגני הילדים ובבתים פרטיים, משתמשים לעיתים קרובות במוצרים המכילים גלייפוסט לשמירה על מדשאות וגינות נקיות מעשבים בגלל חוסר ידע על השפעותיו.

איך אני יכול לדעת אם אני סובל מהצטברות של גלייפוסט בגוף?

היום יחסית קל לבדוק את רמת הגלייפוסט בגוף ע"י בדיקות שתן במעבדות ספציפיות בארץ ובחול.
ניתן לקבל הפניה לבדיקה כזו דרכי.

 

מה ניתן לעשות כדי להתנקות מגלייפוסט ולהקטין את הנזק?

ההגנה על עצמנו מפני גלייפוסט דורשת מודעות ושינויים קטנים בהרגלים כדי להפחית למינימום את החשיפה-

  1. תזונה אורגנית-
    המעבר לצריכת מזון אורגני מפחית את החשיפה לגלייפוסט באופן משמעותי. יש לבחור במזון אורגני במיוחד עבור חיטה, תירס, סויה, קנולה, סלק סוכר, קנה סוכר וחומוס. קנו פירות וירקות אורגניים ממגדל שלא משתמש בריסוס גלייפוסט
    וחפשו תוויות של "אורגני" או "ללא גלייפוסט" על המזון המעובד מדגנים אלו כמו לחם, פסטות, דגני בוקר וכן כל מוצר מתועש שיש בו את המזונות הנ"ל.
    קחו בחשבון- הרבה מהחיטה בארץ מיובאת מארה"ב, שם משתמשים הרבה בריסוס גליפוסט,
    כמו כן- סויה, חיטה ואספסת משמשים מזון לבעלי חיים, ולכן בשר לא אורגני עלול להכיל רמה גבוהה של גלייפוסט. גם תחליפי הבשר המבוססים על סויה שאינה אורגנית כנראה מכילים כמות גדולה של גלייפוסט.
  2. השרייה ושטיפת המזון-
    השריית פירות וירקות במים חיים ו/או מסוננים היטב עם מעט סודה לשתייה עשויה להסיר שאריות של חומרי הדברה.
  3. סינון, ניקוי והחיאת המים-
    היות ובמים המגיעים בברזים עד הבית יש גלייפוסט, שימוש במערכות טיהור, ניקוי ושיבוח מים יכול לעזור להסיר שאריות של גליפוסייט ממים ביתיים. אני אישית משתמשת בסנן היברידי הנקרא "לוטוס" של חברת טיפה-טק ובהחיאת מים של מתקן ’סופיה’ של חברת ’שמים’ המנקים ומשבחים לי את המים בכל הברזים בבית- גם לשתיה, גם לשטיפת מזון, גם לכביסה וגם למקלחת... פרטים עליהם ניתן לקבל דרכי או ישירות דרך אתרי החברה באנטרנט.
  4. תמיכה בחקלאות בת-קיימא-
    קנייה ממגדלים מקומיים שמשתמשים בשיטות חקלאות טבעיות כמו הידרופוניקה יכולה להפחית את השימוש הכללי בחומרים מסוכנים. יש מגדלים הידרופוניים המודעים לבעיה ומשתמשים במים מסוננים ומשובחים בהחיאה- אשמח להמליץ על כמה.
  5. שימוש בחומרים טבעיים בגינות-
    יש להעדיף פתרונות טבעיים לטיפול בעשבים בגינה ובמרחבים פרטיים. הביאו זאת לידיעת הציבור והגננים בסביבתכם. דברו עם העיריה או המועצה שלכם ודרשו להימנע מריסוס העשביה בגלייפוסט. ועד אז- היזהרו מלשכב או לשבת על דשא שאתם לא מכירים ואל תשימו את הילדים והתינוקות על דשא שרוסס...
  6. תזונה ותהליכי ניקוי רעלים בגוף-
    ישנם פרוטוקולים שלמים ברפואה המשלימה שמנקים את הגוף מרעלים ומתכות כבדות ועוזרים לגוף להתאושש מהרעלות, כולל הגלייפוסט. בקליניקה שלי אני משתמשת במספר פרוטוקולים שכאלה לאנשים שרמת הרעילות שלהם גבוהה.
    - מזונות מותססים, כמו כרוב כבוש וחומץ תפוחים,
    - מזונות המכילים גליצין- בעיקר עוף ובשר,
    - קלפ-kelp אצה עשירה ביוד שמונעת ספיגה של חומרים רעילים הנמצאים בריסוסים כגון ברום ופלואור.
    - פרובטיוקה משולבת פרה-ביוטיוקה, או פוסט ביוטיקה- על מנת לתקן את פלורת המעי
    כל אלה מסייעים בניקוי הרעלים ושחרור הגלייפוסט שנשאר ברקמות ובאיזון המיקרוביום במעיים.

 

מחלוקת סביבתית ומשפטית

הגלייפוסט הוא נושא למחלוקות משפטיות נרחבות. בארצות הברית, באייר חויבה לשלם מיליארדי דולרים בתביעות מצד אנשים שטענו כי השימוש במוצרי החברה גרם לסרטן.
מדינות מסוימות, כמו צרפת ואוסטריה, הודיעו על תוכניות להפסיק את השימוש בחומר,
בעוד מדינות אחרות, כמו ישראל וארצות הברית, ממשיכות לאשר את השימוש בו.

 

לסיכום 

חשוב להכיר את החומר גלייפוסט שכן הוא בעל השפעות רחבות היקף על בריאות האדם והסביבה. על אף השימוש הנרחב בו, קיימות דרכים להפחית את החשיפה ולתמוך בגוף בתהליך ההתמודדות עם השפעותיו. עם העלייה במודעות, אפשר לשאוף לעולם בטוח ובריא יותר עבור כולנו.

אתם כבר מכירים אותי ואת האג’נדה שלי- מודעות ולקיחת אחריות- הן המפתח לבריאות ושפיות.

רוצים עוד מידע, פרטים נוספים, טיפולים ואבחונים אישיים- מוזמנים ליצור קשר עוד היום בטלפון 052-5057171

אני רוצה לסיים כתבה זו במשפט הפתיחה בספרה של קייט בירץ’:

"קשה להאמין שחומר שנמצא בכל מקום יכול להיות כל כך מזיק לכל היצורים החיים על פני כדור הארץ. אם לא נעשה משהו בנידון, עצם קיומנו נמצא בסכנה."

 

  1. Elisabeth A. Scribner, William A. Battaglin, Robert J. Gilliom, and Michael T. Meyer, Concentrations of Glyphosate, Its Degradation Product, Aminomethylphosphonic Acid, and Glufosinate in Ground- and Surface-Water, Rainfall, and Soil Samples Collected in the United States, 2001-06, USGS Scientific Investigations Report 2007-5122
  2. https://gmofreewashington.com/our-experts/nancy-swanson/
  3. John Peterson Myers, Michael N. Antoniou, Bruce Blumberg, Lynn Carroll, Theo Colborn, Lorne G. Everett, Michael Hansen, Philip J. Landrigan, Bruce P. Lanphear, Robin Mesnage, Laura N. Vandenberg, Frederick S. vom Saal, Wade V. Welshons & Charles M. Benbrook, Concerns over use of glyphosate-based herbicides and risks associated with exposures: a consensus statement, Environmental Health volume 15, Article number: 19 (2016)
  4. Kate Birch, Glyphosate Free: An Essay on Functional Nutrition and the Homeopathic Clearing of Glyphosate Toxicity, CreateSpace Independent Publishing Platform (March 3, 2019)
  1. מצ"ב טבלה המראה קורלציה בין העליה בשימוש בגליפוסייט לבין אוטיזם, ADHD, חרדות, הפרעות שינה.

יש לכם עוד שאלות לרפואת תדרים, מור מרים ליברמן, חיפה והצפון? כנסו!

0525057171 המיניסייט שלי 

0525057171

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
סרטון  mcity

סרטון mcity

סיפורו של יולי לב

סיפורו של יולי לב

 

 

 

 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים