מבקרים בארכיון ונהנים מהחידושים האחרונים
”דע את עירך”, זה אולי הציווי הראשון לכל תושב שמבקש להכיר את סביבתו, את מקום מגוריו ואת תולדות העיר בה הוא חי.
הארכיון העירוני מאפשר זאת באמצעים חדשניים שלא היו כמותם עד כה. אין כבר צורך להגיע לארכיון ולנבור בתיקים מאובקים, אלא די בגלישה קצרה ובקליק קליל וכל המידע אצלך. אז למי אתם מחכים?
הארכיון העירוני לתולדות אשדוד, המופעל על ידי החברה העירונית לתרבות ופנאי, ממשיך להתפתח. קבוצות מאורגנות המבקרות בארכיון, מביעות סיפוק מן המוסד העירוני פורץ הדרך ומעידות כי מדובר בארכיון דיגיטלי "על מלא", המאפשר גישה לרשומות הארכיון מכל מחשב ביתי ומכל טלפון חכם. כל כך פשוט, נח וקל!
אז מה חדש בארכיון? והתשובה היא: מה לא? הכל חדש - המערכות הטכנולוגיות; התוכנות ואמצעי הטיפול ברשומות המתעדכנים לעיתים קרובות; קיצור זמן המענה להזמנות פריטים מן הקהל הרחב; התעצמות הפעילות ברשתות החברתיות; הטיפול המהיר בהעלאת רשומות המתקבלות בארכיון.. ועוד.
על כך מפרגן ד"ר משה דרור, מנהל הארכיון העירוני ואומר כי "עובדי הארכיון ומתנדביו הרבים והאיכותיים פועלים ללא הרף לאיתור מידע רלוונטי על עברה של אשדוד" ומציין כי מדובר במידע המהווה חלק מפאזל המרכיב את תמונתה של אשדוד - גדילתה והתפתחותה של העיר.
אז אם אתם באמת אנשים סקרנים ורוצים לדעת איך דברים קרו כאן בעבר? אם אתם רוצים להכיר את אשדוד ולהבין איך מפינה חולית ובתולית הפכה היא לעיר גדולה ומשפיעה? אתם מוזמנים לגלוש לארכיון ולאתר את המידע שחיפשתם - צילומים, מסמכים, פרוטוקולים, תעודות, סרטים ועוד.
בארכיון כבר מזהים כי הפרויקטים העירוניים המושקים על ידי עובדי ומתנדבי הארכיון צוברים תאוצה, ו"בקרוב" הם מבטיחים, "תושקנה תחרויות וחידונים נושאי פרסים – הן לצעירים והן לקהל הרחב". הארכיון גם נכון לקיים דיאלוג עם הקהל וקורא לציבור להשתתף בפרויקטים הללו. "אם יש לכם חומרים בבויידם מעברה של אשדוד ששווים תיעוד, תוכלו למסור אותם לעובדי הארכיון!" הם אומרים ומבטיחים כי "חומרים המתקבלים בו לאחר מיון, מתפרסמים תחת שמות המוסרים אותם". אז – למה מחכים?
ב ב ר כ ה
אדי בן חמו
דובר העירייה